Kyra (Herplaatst)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Kyra is een fijne hond om in huis te hebben. Ligt meestal rustig ergens in huis, vaak ergens bij je in de buurt. Ze is aanhankelijk en lief. Heeft ook haar speelse momenten op de dag.
Blaft soms heel kort als er mensen langs lopen of ze bepaalde geluiden hoort.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Nieuwe buitenomgeving; meestal nieuwsgierig en alles willen snuffelen.
Nieuwe binnenomgeving; nieuwsgierig maar wat voorzichtiger, beetje kijken en uiteindelijk ook rondsnuffelen en naar mensen toe.

Gedrag aan de lijn:

Vooral dingen willen snuffelen. Kan af en toe licht trekken als we in de buurt komen van de plek waar ik met haar speel.

Gedrag tijdens het loslopen:

Vooral rondsnuffelen, maar blijft altijd in de buurt van het baasje. Soms wat stokken in het bos opzoeken om mee te spelen.

Gedrag naar andere honden:

Buiten huis is Kyra vaak nieuwsgierig naar honden maar wel voorzichtig. Haar reactie hangt heel erg van de andere hond af. Zijn ze rustig dan zal ze eerst snuffelen en kennismaken en soms wil ze spelen, soms wat te aanwezig en wild, soms gaan haar nekharen overeind. Is de hond groter of drukker, blijft de hond druk om haar heen springen, dan geeft ze een snauw en kan ze wat grommen.
Aan de lijn; Als je haart kort houdt aan de riem terwijl je een andere hond passeert dan kan ze uitvallen.

Gedrag naar katten:

Geen ervaring met katten binnen huis, buiten huis altijd blaffen en probeert er soms naartoe te gaan maar kon altijd terug geroepen worden, zelfs als ze los was. Ik kan wel altijd duidelijk zien wanneer ze een kat rook in de buurt omdat ze gelijk op zoek ging snuffelen naar de kat.

Gedrag naar kinderen:

Vooral rustig, wil misschien een lik in het gezicht geven. Heb haar meegenomen naar een kerstavond met de familie (kinderen van 2 jaar, 4 jaar, 11 jaar en 13 jaar oud) en geen enkele problemen mee gehad. 1 kind stond zelfs per ongeluk op haar staart en ze begon alleen te piepen en liep weg, geen enkele agressie. Bleef vaak lief zitten als kinderen haar wilde aaien of probeerde met ze te gaan spelen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Verschilt, bij sommige mensen is ze waaks en begint te blaffen, lijkt een beetje onzeker. Bij andere mensen gaat ze er kwispelend op af en begint te snuffelen. Snap nog steeds niet precies waar het verschil in zit.
Soms gaat ze ook kwispelend op mensen af en zodra ze proberen haar te aan te halen wordt ze waaks (volop blaffen en nekharen overeind), soms pas nadat ze haar al hebben kunnen aaien.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Gaat gewoon rustig liggen. Nooit problemen mee gehad. Geen kapotte dingen in huis of iets dergelijks.

Gedrag in de auto:

Gaat zitten/liggen op achterbank/in achterbak. Meegenomen in verschillende auto's gaat altijd prima.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Lange wandelingen in het bos, spelen met takken (vooral het gooien met takken), snuffel spelletjes waarbij snoepjes verstopt worden in huis. Trainen en opdrachten aanleren ging met wisselend succes, ze was soms heel enthousiast en soms had ze er weinig zin in en bleef stil zitten en wegkijken.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Vreemde mensen vertrouwen op straat.
Heeft wat moeite met andere honden, het is afhankelijk van de hond hoe zij zal reageren.
Borstelen.

Status herplaatsing: Herplaatst
Naam: Kyra
Ras: Mechelse herder x Duitse herder
Schofthoogte/Gewicht: 69 cm / 35 kg
Geslacht: Teef - Gesteriliseerd
Geboortedatum: 26-05-2020
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 12-07-2022
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Arnhem
Reden van herplaatsing: Ik heb Kyra rond februari 2022 overgenomen van mijn vader. Mijn vader had na het overlijden van mijn moeder nog een jaar geprobeerd in zijn eentje voor de hond te zorgen maar kwam tot de conclusie dat hij dit niet wilde/kon volhouden.
Ik ben jammer genoeg tot dezelfde conclusie als mijn vader gekomen. Ik heb Kyra overgenomen omdat ik altijd veel van honden heb gehouden, vaak op deze hond heb gepast in de eerste 2 jaar van haar leven en veel vrije tijd had op het moment dat mijn vader er niet meer mee door wilde gaan. Ik wist niet zeker of dit ras bij mij zou passen qua tijdsinvestering maar wilde het in ieder geval proberen omdat ik niet wist hoe mijn leven zou lopen. Echter recent tot de conclusie gekomen dat ik een stuk minder vrije tijd ga hebben in de toekomst en daarbij niet de zorg en aandacht kan leveren die deze hond verdient.
Vergoeding: 0