Nikki   Log in om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Thuis gehoorzaam en komt regelmatig naar je toe om te knuffelen of aan je voeten te liggen. Het is soms een heel blije stuiterbal.
In de tuin kan ze heel hard heen en weer rennen. Ze heeft erg veel beweging en uitdaging nodig.

Gedrag in een vreemde omgeving:

Alle nieuwe omgevingen zijn wat spannend voor haar. Er is veel te zien en te verwerken. Je merkt dat ze erg alert wordt en onrustig is in haar gedrag.
Als een omgeving bekender voor haar is dan zijn er minder indrukken waar ze denkt iets mee te moeten en dan is ze rustiger.

Gedrag aan de lijn:

Veel snuffelbehoefte, veel gericht op de omgeving, daardoor veelal afgeleid en moeilijk te sturen met commando's.
Als er geen afleiding is, dan luistert ze goed. Ze kent de commando's namelijk wel van de cursussen die we met haar gevolgd hebben.

Gedrag tijdens het loslopen:

Loslopen is niet veilig. Ze vindt van alles interessant en wil er naartoe. Ook fietsers gaat ze achterna, ze doet ze verder niks.

Gedrag naar andere honden:

Wil heel graag met andere honden spelen. Hier kan ze echt van genieten. In het eerste contact met een andere hond stelt ze zich vaak onderdanig op.

Gedrag naar katten:

Wij hebben geen katten. Als een kat buiten langs zou rennen, zou ze er achteraan rennen.

Gedrag naar kinderen:

Ze vindt iedereen leuk, dus ook kinderen. Ze is alleen groot en lomp, dus een klein kindje zou ze omver kunnen lopen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Als er visite komt is ze erg enthousiast en wil het liefste tegen iedereen opspringen. We zijn met haar aan het trainen om dit gedrag te verbeteren, maar dit vraagt nog extra aandacht.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Als we weg gaan ligt ze in de bench en dat gaat goed. Langste tijd dat we haar alleen hebben gelaten is ongeveer 4 uur en dat ging goed. In de camper is ze zeker 3 uur alleen geweest en dat ging ook goed.

Gedrag in de auto:

Achter in de autobench is ze rustig. Soms heeft ze wat last van wagenziekte, dit uit zich dan in wat kwijlen (niet overgeven).
In de camper heeft ze daar geen last van. Ook daar ligt ze rustig tijdens het rijden.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Knuffelen en spelen. Vooral rennen en achter iets aanjagen. Zoekspelletje (zij in de gang en dan in de kamer haar bot verstoppen, die ze moet zoeken.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Nikki is een hond die alles om haar heen interessant en leuk vindt. Ze heeft echter een zeer korte aandachtsspanne. We hebben verschillende cursussen met haar gevolgd en trainen dagelijks met haar. Helaas hebben we beperkt resultaat behaald, omdat ze buitenshuis moeilijk tot niet bereikbaar is. Haar focus ligt namelijk op alles behalve de baas. Binnen is er minder afleiding, wat direct een positief effect heeft; ze is dan veel benaderbaarder en leerbaarder.

Thuis heeft Nikki echter een ander aandachtspunt: ze reageert op schaduwen, lichtflitsen en weerkaatsing van licht. Dit gedrag is enkele maanden geleden begonnen. Ze fixeert zich op wat ze ziet en is moeilijk uit deze fixatie te halen. Wanneer ze moe is en rust, en haar ogen gesloten heeft, lijkt ze dit beter naast zich neer te kunnen leggen en is ze zich er minder bewust van.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 16-07-2024
Naam: Nikki
Ras: Mechelse Herder
Schofthoogte/Gewicht: 56 cm / 24 kg
Geslacht: Teef - Gesteriliseerd
Geboortedatum: 08-08-2023
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 09-02-2024
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: PetSecur
Medisch / Medicatie: N.v.t.
Speciaal voer: N.v.t.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 5 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Ja
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden: Er is geen proefperiode mogelijk.
Woonplaats eigenaar: Utrecht, Amersfoort
Reden van herplaatsing: Wij hebben in het verleden verschillende honden gehad, waaronder kruising herders. Het was dan ook een bewuste keuze om wederom voor een herder te gaan. We merken echter dat Nikki heel anders is in haar gedrag dan de honden die we in het verleden hebben gehad. Ze is een jonge hond met veel bewegingsbehoefte, maar deze kunnen we haar beperkt geven doordat ze onvoldoende luistert als ze losloopt en we hier geen omheind veld hebben waar ze goed haar energie kwijt kan. We proberen dit op te vangen door veel met haar te wandelen, maar ook het wandelen is een uitdaging doordat ze in alles geïnteresseerd is wat ze ziet en ze vaak moeilijk tot niet bereikbaar is voor sturing.
Na bijna een jaar ons uiterste best te hebben gedaan merken we dat het ons niet lukt om Nikki datgene te bieden wat ze nodig heeft. En zoeken we een andere baas voor haar in een omgeving die beter bij haar aansluit.
Vergoeding: 150