Skip to main content

Zorro (Gereserveerd)   Het is niet meer mogelijk om te reageren

Gedrag in huis / tuin:

Zorro is een vrolijke, energieke en liefdevolle knuffelkont.
Hij is altijd blij om je te zien en geniet van gezelschap. Zorro is graag bij je in de buurt, maar als je bezig bent, zoekt hij rustig een plekje om te liggen. Op de bank kruipt hij het liefst lekker tegen je aan voor een knuffelmoment.
Soms kan hij wel wat druk zijn (word minder na maten hij ouder wordt merken wij), maar we merken dat dit minder wordt naarmate hij ouder wordt. Na een lange wandeling of een leuk spelletje is hij moe en neemt hij zijn rust.
In de tuin vermaakt hij zich door rondjes te rennen, met zijn bal te spelen of heerlijk van de zon te genieten.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In het begin is hij wat aftastend, soms piept hij even, maar dat gaat meestal snel over. Het is helpend voor hem om te merken dat je bij hem bent. Na wat gewenning is het vaak oké.

Gedrag aan de lijn:

We hebben vele trainingen gevolgd met Zorro. Hij kent dan ook de nodige commando's en hij weet ook hoe hij netjes naast je moet lopen. Dit doet hij dan ook grotendeels van de tijd netjes. Heel af en toe gooit hij er nog de pet naar, maar dit hoort ook bij de leeftijd.
Zorro wilt graag door iedereen geaaid worden door iedereen die voorbij loopt, spelen en snuffelen met elke hond of kat. Als je hem afleid heeft hij alleen oog voor jou en loopt hij gewoon met je mee.

Gedrag tijdens het loslopen:

Zorro kan loslopen op een afgesloten losloopveld of op het strand, zolang hij gefocust blijft op jou door middel van spel, zoals een bal gooien of door actief contact te maken en hem te laten volgen.
Wanneer hij met andere honden speelt, is het afwachten op een goed moment om hem terug te roepen. Hij loopt niet weg, maar het kan soms langer duren voordat hij luistert. In sommige gevallen moet je hem zelf even ophalen.

Gedrag naar andere honden:

Zorro kan buitenshuis goed overweg met andere honden. Hij is van jongs af aan goed gesocialiseerd. Bij het zien van andere honden gaat hij vaak liggen en neemt zijn tijd voor hij gaat snuffelen. Daarna is het vaak rennen en spelen.
Met honden die op visite komen, gaat het ook goed. Het is daarbij handig om eerst buitenshuis kennis te maken en daarna pas naar binnen te gaan.

Gedrag naar katten:

Zorro heeft vier maanden samen met een kat gewoond toen hij nog een pup was, en dat ging goed. Buitenshuis wil hij vooral spelen en rent hij achter katten aan, maar meestal zijn ze al verdwenen voordat hij bij ze kan komen.

Gedrag naar kinderen:

Zorro is een echte allemansvriend, zowel voor jong als oud! Hij is gewend aan een kindje van 3 jaar en gaat daar goed mee om. Hij is een knuffelkont en geeft graag likjes! Wel kan hij door zijn enthousiasme soms wat lomp zijn en per ongeluk kinderen omver lopen of tegen ze opspringen.
Ook met onbekende kinderen is hij vriendelijk; op schoolpleinen heeft hij vanaf pup af aan al heel wat knuffels en aaitjes gekregen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Buitenshuis: Zorro is een echte allemansvriend en zoekt aandacht bij iedereen, of hij je nu kent of niet! Alleen in het donker kan hij soms eerst even blaffen.
In huis: Bij binnenkomst van bezoek kan hij nog enthousiast opspringen, maar we trainen hem om hierin rustiger te worden. Zodra de gasten zitten, kalmeert hij snel en geniet hij van knuffels of zoekt hij zijn eigen plekje.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Zorro kan goed alleen zijn. In de bench gaat hij liggen slapen en blijft rustig, ook wanneer zijn broer wordt uitgelaten. Je hoort hem niet, totdat hij merkt dat je thuis komt—dan maakt hij geluid en kwispelt enthousiast.
Vanwege de spanningen met zijn broer durfden we ze niet los samen alleen te laten. Op advies laten we ze daarom voorlopig in de bench wanneer ze alleen zijn.
Wij hanteren normaal gesproken een maximale alleen-tijd van 4 à 5 uur. Een enkele keer kan hij langer alleen zijn, maar dat heeft niet de voorkeur.

Gedrag in de auto:

In de auto gaat Zorro rustig in zijn mand liggen, en je hoort hem niet meer totdat je uitstapt—dan wil hij er natuurlijk ook meteen uit. Zonder een vaste plek, zoals een mand, wordt hij onrustig en kan hij zelfs gaan spugen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Zorro is dol op rennen, spelen en knuffelen! Tennisballen zijn zijn absolute favoriet. Hij rent er graag achteraan, maar soms vindt hij het nóg leuker om er gewoon trots mee rond te paraderen.
Naast spelen houdt Zorro ook van hersenwerk. Hij gebruikt graag zijn neus om snoepjes te zoeken, bijvoorbeeld verstopt in een oude spijkerbroek of tussen de ballen in een ballenbak. Maar ook buiten door in bomen te klimmen en op verschillende hoogtes lekkers te speuren.
Fietsen doen we opbouwend, en hij let dan heel goed op welke kant we op gaan.
Als hij water ziet dan wil hij hier dolgraag in, het is een echte waterrat, gaat dan rondjes zwemmen in het water.
Hij gaat 4 à 5 keer per dag naar buiten, met minimaal één lange wandeling van 45 minuten. Soms wisselen we dit af met fietsen of uitdagende spelletjes. De andere rondes duren maximaal 30 minuten.
Zorro is ook heel slim en leergierig. Hij heeft puppy-, basis- en gevorderde cursussen gevolgd en traint nu voor Gedrag en Gehoorzaamheid. Hij vindt het leuk om te leren en weet precies wat er van hem verwacht wordt. Daarnaast hebben we samen workshops hersenwerk en creatief wandelen gedaan.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Hij is eerlijk gezegd makkelijk in de omgang.
- Hij vindt soms iets spannend, maar als je laat zien wat iets is, dan is het al snel goed.
- In het donker kan hij af en toe blaffen als hij iets hoort of iemand ziet, maar niet altijd. Bijvoorbeeld als de buurman toevallig naar buiten komt, kan hij aanslaan. Maar zodra je zegt dat het gewoon de buurman is, stopt hij snel.
- Regen en harde wind zijn niet zijn favoriete weer. Dan wil hij alleen snel een plasje doen en geen stap verder zetten. Ook ’s avonds, wanneer hij vindt dat het bedtijd is, doet hij liever alleen een snelle plas.
- Trap oplopen is geen probleem, trap af doet hij niet.

Status herplaatsing: Proefperiode loopt tot 23-03-2025
Naam: Zorro
Ras: Engelse Stafford
Schofthoogte/Gewicht: +/- 38 cm / 16 kg
Geslacht: Reu - Gecastreerd
Geboortedatum: 23-10-2023
Paspoort aanwezig / Foto paspoort ontvangen: Ja / Ja
Gechipt + Goed geregistreerd: Ja
Laatste inenting: 15-10-2024
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medisch / Medicatie: Na een van de laatste ruzies tussen de twee honden heeft Zorro een scheurtje in zijn oor opgelopen. Hij is hiervoor geopereerd en het wondje is gehecht. Omdat het oor een gevoelige plek is en de wond gemakkelijk opnieuw kan openspringen, is het nog niet volledig genezen. We behandelen het nog steeds met zalf, maar hopelijk herstelt het binnenkort helemaal.
Speciaal voer: Ja, maar dat komt door de allergie van zijn Broer
Hills Z/D.
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 5 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Ja
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje
Kan traplopen: Ja
Plaatsing op adres zonder tuin: Ja
Specifieke plaatsingsvoorwaarden:
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Leiden
Reden van herplaatsing: Met pijn in ons hart moeten we een ander plekje voor Zorro zoeken.
We hebben hem samen met zijn broer uit hetzelfde nest gehaald, maar helaas gaat het niet goed tussen hen. Sinds ze in de puberteit zitten, is er spanning ontstaan in huis. Zorro volgt zijn broer, springt op hem en irriteert hem tot hij het zat is. We hebben alles geprobeerd en volgen de tips en tricks van de gedragscoach, maar de situatie blijft moeilijk.
Hoewel ze ook nog steeds heerlijk samen slapen en het fijn hebben als ze samen zijn, maakt het voor ons deze keuze extra lastig. Ze hebben nu twee keer hevige ruzie gehad, wat de spanning alleen maar vergroot. Zorro heeft de laatste keer ook een beschadigd oor opgelopen.
Het ligt niet aan ons, en het ligt niet aan Zorro of zijn broer. Het botert gewoon niet goed tussen deze twee, en we willen erger voorkomen. Daarom hebben we besloten om Zorro een gouden mandje te geven, waar zowel hij als zijn broer de rust krijgen die ze verdienen.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.