Billie    Log in om te reageren

Bemiddeling type 3

Gedrag in huis:

In huis is Billie een hele lieve rustige hond die goed haar eigen plekje kan vinden om lekker te gaan liggen. Maar Billie is ook altijd in voor een potje spelen en ravotten in bijvoorbeeld de tuin.

Gedrag in een vreemde omgeving:

In een vreemde omgeving is Billie heel bang en onzeker. Ze blaft dan naar iedereen die onbekend voor haar is.

Gedrag aan de lijn:

Billie is een hele angstige hond waardoor ze aan de lijn heel onzeker en agressief is. Billie blaft vaak naar andere honden/mensen/fietsers die ze buiten tegenkomt. Als we tijdens de wandeling geen andere mensen of honden tegenkomen kan Billie wel rustig meelopen en kan ze duidelijk meer genieten van de wandeling.

Gedrag tijdens het loslopen:

Billie kan niet loslopen.

Gedrag naar andere honden:

Billie kan niet met andere honden omgaan. Ze wordt hier heel onzeker en agressief van.
Ze is 1x naar een pension geweest en daar ging het een stuk beter en kon Billie ook met andere honden omgaan.
Men moet er echter wel rekening mee houden dat dit tijdens de wandelingen heel anders is. Een omgeving waar je veel andere honden tegenkomt is dan ook niet fijn voor Billie.

Gedrag naar katten:

We hebben zelf 1 kat, hier kan Billie goed mee overweg. Ze daagt de kat wel uit en is niet bang, maar ze accepteert dit goed.
Overige katten die we buiten bijvoorbeeld tegenkomen gaat dan weer niet, hier reageert ze hetzelfde op als op een andere hond.

Gedrag naar kinderen:

Billie kan niet met kleine kinderen. Ons oudste dochtertje is 6 en haar kent ze natuurlijk als van pups af aan, dit gaat dan ook erg goed. Wel merken we dat wanneer er bijvoorbeeld een vriendinnetje komt spelen, Billie heel druk en springerig is en happerig naar de handjes wordt. Als kinderen actief blijven dan blijft Billie zelf ook actief. Ze heeft ook 1x een shirt kapot gebeten van een kindje. Vandaar dat we aan zouden raden dat Billie alleen met oudere kinderen kan.

Gedrag naar onbekende mensen:

In huis kan Billie goed omgaan met bijvoorbeeld bezoek. In het begin is ze wat enthousiast en kan ze wat springerig zijn, maar wanneer iedereen weer 'geïnstalleerd' is, gaat Billie ook weer rustig ergens liggen.
Buiten kan Billie totaal niet met onbekende mensen vanwege haar angst. Wij laten haar buiten dan ook nooit aaien door een vreemd persoon omdat de kans dan groot is dat Billie hier niet goed op zal reageren.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Billie kan goed alleen zijn. Billie is bij ons gewend mee te gaan naar het werk van mijn man waardoor Billie niet veel / lang alleen hoeft te zijn. We streven ernaar haar maximaal 4 à 5 uurtjes alleen te laten als ze alleen moet zijn en dat gaat prima. Billie is graag bij je en vind het dan ook erg fijn als je weer thuis komt.

Gedrag in de auto:

Billie zit iedere dag in de auto, dit vind ze prachtig en is ook geen probleem voor haar. Ze gaat rustig liggen en kan dan makkelijk een uur of langer in de auto zitten.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Billie houdt er van om flink te rennen in de tuin, ze heeft hier dan regelmatig haar gekke 5 minuten. Helaas kan ze buiten dus niet loslopen zonder lijn maar in de tuin doet ze dit heel graag. Een rustige omgeving zonder al te veel prikkels met een grote tuin zou dus perfect zijn voor Billie.

Waar de hond moeite mee heeft of heeft gehad:

Billie heeft moeite met uitlaten en veel drukke prikkels. Een rustige omgeving met een fijne tuin waar Billie haar energie kwijt kan zou voor Billie het beste zijn.

Extra informatie:
Op verzoek van de eigenaren is er geen proefperiode mogelijk.

Status herplaatsing: Nog op zoek - Laatste bevestiging was op 07-05-2021
Woonplaats eigenaar: Noord-Brabant, Nuland
Reden van herplaatsing: We hebben alles al geprobeerd om Billie wat rustiger te krijgen (vooral buiten), van gedragsdeskundige tot sterilisatie, niets heeft geholpen. Sinds twee weken is ons 2e kindje geboren en we durven hem niet op te laten groeien met Billie, ook voelen we dat Billie niet goed om kan gaan met een baby. Dit heeft ons, nadat we alles hebben geprobeerd met Billie, doen besluiten om een liefdevol herplaats adres voor Billie te zoeken.
Vergoeding: 150
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Billie
Ras: Franse Bulldog
Schofthoogte/Gewicht: 11 kilo
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 05-09-2019
Laatste inenting: 09-11-2020
Titerbepaling geldig tot: -
Verzekering: N.v.t.
Medische problemen: Billie heeft wel een moeilijke start gehad omdat ze Giardia had vanuit het nest. De eerste maand zijn we dus veel bij de DA geweest. Ook een maand aan de antibiotica geweest.
Naast de Giardia zijn we nog verschillende keren bij de dierenarts geweest voor andere problemen. O.a. een oorontsteking aan beide oren en een blaasontsteking. Dit alles is inmiddels opgelost.
Speciaal voer: Graanvrij voer op basis van Zalm ivm gevoelige huid.
Medicatie: N.v.t.
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Wagenziekte: Nee
Kan los lopen: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja
Kan traplopen: Ja
Heeft een tuin nodig: Ja