James (Herplaatst)

** U bent op een verouderde pagina terechtgekomen. Klik hier voor de actuele website **

Herplaatst

Gedrag in huis:

James loopt graag vrij rond in huis maar kan ook rustig in z'n bench slapen. Hij is gewend om veel bij mensen te zijn, hij ligt het liefst dicht bij zijn baasje(s). Hij eet heel graag en heel veel, ook vreemde objecten die niet bedoeld zijn om te eten. Hij speelt graag met zijn knuffels en speeltjes, kan goed alleen blijven. Lange werkdagen zijn qua zindelijkheid geen probleem.

Gedrag buiten huis:

James loopt goed mee aan de lijn, is nieuwsgierig en vrolijk naar alles en iedereen. Hij wil wel graag alles verkennen en lekker los rond kunnen banjeren. Hij zwemt heel erg graag, ook het zwemmend apporteren van speeltjes/stokken is een van zijn favoriete bezigheden.

Gedrag aan de lijn:

James loopt goed mee aan de lijn. Soms kan hij wat afgeleid zijn, met name door loslopende katten, maar dit gedrag is vrij snel te corrigeren. Kan met iedereen meelopen buiten.

Gedrag tijdens het loslopen:

James loopt eigenlijk altijd los in het bos. In de wijk laten wij hem niet loslopen i.v.m. snel rijdend verkeer.
In het bos loopt hij vrolijk in de buurt van de baas of degene met wie hij uitgaat. Hij blijft zo nu en dan even contact zoeken en komt steeds even langs. Terugroepen en aanlijnen is over het algemeen geen probleem.

Gedrag naar andere honden:

James is heel erg sociaal, speelt goed samen met honden van verschillende rassen, leeftijd en grootte. Hij is erg enthousiast, maar laat het ook gebeuren als hij een grom krijgt als andere honden de drukte zat zijn. Ook in zijn eigen huis zijn andere honden nooit een probleem als ze op visite komen.
Buitenhuis gaat hij ook goed om met andere honden, eigenlijk nooit aanvaringen gehad. Hij gedraagt zich heel erg pups en speels naar andere honden, is afwachtend met eerste contact, kijkt even hoe de andere hond reageert voordat hij een spel initieert.

Gedrag naar katten:

Katten buiten lokken iets geobsedeerd gedrag uit bij James, hij raakt heel gefixeerd op de kat en wil er graag naartoe. Tot nu toe niet laten gebeuren vanwege blazende katten, we wilden James behoeden voor een lelijke krabbel op z'n gezicht. In huis nog nooit geprobeerd.

Gedrag naar kinderen:

James is heel lief met kinderen, zowel bekende als onbekende kinderen. Onze baby van 7 maanden is hij altijd heel voorzichtig naar op zijn manier, komt lief kroelen en vindt het interessant. Andere kinderen vindt hij leuk. James is wel een zeer enthousiaste grote hond, dus bij kleine kinderen is wel voorzichtigheid i.v.m. lompheid gebaat. Als je buiten loopt met kinderen en James eenmaal doorheeft dat ze bij ons horen op dat moment is hij heel waaks over de kinderen en houdt hij ze in de gaten. Beschermt ze als een roedel.

Gedrag naar onbekende mensen:

James is eigenlijk heel open en vrolijk naar iedereen, alleen op het moment dat de baas zich niet op het gemak voelt en hij dat merkt is hij heel waaks, met name buiten. Echter altijd vriendelijk, nooit grommend en kan door iedereen aangehaald en geaaid worden.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

James kan goed alleen zijn overdag, blijft zindelijk. Verveelt zich echter wel snel, heeft veel beweging nodig en voldoende kauwmateriaal en speeltjes. Hij moet nog regelmatig uitgedaagd worden door middel van zoekspelletjes en nieuwe hondenspeeltjes.
James kan niet alleen gelaten worden met eetbare voorwerpen, zoals pannen eten op het aanrecht of de tafel, en een volle prullenbak. Deze haalt hij dan leeg.

Gedrag in de auto:

James heeft vanaf pup af aan veel meegereden in de auto als ik dienst had. Hij gaat nu ook nog regelmatig mee in de auto naar strand of bos, dat is geen probleem, hij is enthousiast en springt zelf in en uit de kofferbak.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

James vindt heel erg veel leuk om te doen, hij is gek op trekspelletjes met de baas, lange wandelingen in het bos/strand/etc. Houdt heel erg van zwemmen, als het even kan duikt hij iedere plas/vijver/sloot in.
James is een hele actieve hond die veel beweging nodig heeft. Hij kan ook hele avonden heerlijk bij de baas op de bank hangen, tegen je aan liggen en helemaal genieten van dan een beetje geaaid te worden. James vindt spelletjes met de KONG (rubberen bal om met eten te vullen) ook heel erg leuk.

Waar de hond moeite mee heeft:

James heeft moeite met verveling en is erg gefixeerd op het opeten van voorwerpen die op de grond vallen. Versnipperd graag papiertjes. Hij heeft moeite met het weerstaan van voorwerpen opeten die daar niet voor bedoeld zijn, met name rammelde baby/kinderspullen, babykleertjes, sokken, dingen die een piepgeluidje maken of heel erg ritselen zoals plastic zakjes. Ook dingen die eten hebben bevat zoals lege verpakkingen eet hij graag op.
Als er plots heel erg veel drukte en visite in huis is vindt hij het moeilijk zich op de baas te concentreren en rustig te gaan liggen. Dan gaat hij graag iedereen langs om een aai te halen.

Extra informatie:

James is het afgelopen jaar 2x geopereerd aan een darmobstructie ten gevolge van een vastzittend voorwerp. Daar is hij vlot en snel van hersteld.

Categorie: Herplaatst
Nog op zoek: Herplaatst.
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Capelle aan den IJssel
Reden van herplaatsing: Met veel pijn en verdriet zijn we tot de beslissing gekomen dat herplaatsing de laatste en beste optie voor James is. James is een hele lieve hond die graag veel positieve aandacht krijgt van zijn baasjes. De eerste 2 jaar is dit goed gegaan, zo nu en dan een verdwaalde sok, die poepte hij wel weer uit. Sinds de komst van onze baby heeft James echter iets te veel vreemde objecten gegeten en is daardoor 2 keer geopereerd. We hebben het hele eerste jaar heel erg veel getraind en hebben meerdere cursussen gedaan. Hij is gewend om met de clicker te trainen en snapt het beloningssysteem. Commando’s volgen is ook niet het probleem. De situatie in huis is momenteel niet meer veilig voor James. We hebben alle losliggende babyspullen weggehaald en laten nooit iets losliggen. Zodra we de kamer uit gaan zorgen we eerste dat alle babyvoorwerpen uit bereik liggen. Ondanks dat we hier 24/7 mee bezig zijn heeft hij 2 keer een speen gevonden en opgegeten. Hij is vrij gefixeerd op het opeten van spullen die naar de baby ruiken of van de baby zijn. Overigens naar de baby zelf heel erg lief, het gaat echt om de spullen. We hebben zelfs een tijdje een muilkorfje geprobeerd. We hebben echt de afweging moeten maken tussen de hond altijd binnenshuis een muilkorf op laten doen of in de gang zetten als de baby aan het spelen is. We vinden dat niet eerlijk naar James toe, hij is een lieve hond die een leuk leven verdient en hoe verdrietig wij er ook van zijn dat hij niet meer bij ons kan blijven is dat voor James de beste oplossing. Een derde grote buikoperatie binnen korte tijd overleeft hij waarschijnlijk niet.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: James (Herplaatst)
Ras: Zwitsere sennenhond x Labrador
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 22-04-2015
Laatste inenting: 15-08-2016
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, maar alleen met lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja

Location