Boris (Herplaatst)

** U bent op een verouderde pagina terechtgekomen. Klik hier voor de actuele website **

Herplaatst

Gedrag in huis:

Boris is graag bij je in de buurt maar niet hinderlijk aanwezig. Rustig bij je in de buurt liggen slapen en af en toe wat aandacht vragen.

Gedrag buiten huis:

Boris wordt twee keer per dag uit gelaten. Daarnaast heeft hij een grote kennel tot zijn beschikking waar hij verblijft als wij er niet zijn overdag. Hij is een ruime tuin gewend dus niet geschikt voor een flat.

Gedrag aan de lijn:

Boris gedraagt zich aan de lijn. Wil bij aanvang nog weleens trekken uit enthousiasme maar eenmaal gecorrigeerd loopt hij rustig met je mee.

Gedrag tijdens het loslopen:

Echt loslopen op onbekend terrein weten we niet hoe dat gaat maar als hij losloopt rondom huis en daar even buiten reageert hij goed en zal niet ver afdwalen. Hoe dit gaat op onbekend terrein en met andere honden is onbekend.

Gedrag naar andere honden:

Boris heeft baknijd en dit vertoond hij ook naar honden toe. Boris kan dan ook niet samen met een andere hond in huis. 
Buiten huis is het in het verleden altijd goed gegaan met andere honden, maar recentelijk heeft Boris een aantal aanvaardingen gehad met honden waarbij de andere hond gewond is geraakt. Door de recente negatieve ervaringen is het van belang dat de nieuwe eigenaren zich hier bewust van zijn en voldoende ervaring hebben om dit weer te herstellen.

Gedrag naar katten:

Boris kan goed met katten opschieten.

Gedrag naar kinderen:

Boris gedraagt zich op zich goed naar bekende en onbekende kinderen. Wel heeft Boris baknijd en hier moet rekening mee gehouden worden. Gezien zijn baknijd en zijn gedrag naar andere honden toe lijkt het ons beter om Boris niet te plaatsen bij mensen met kinderen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Boris is enthousiast als hij andere mensen ziet. Wil dan graag even aandacht en geaaid worden, maar gaat niet springen of vervelend doen. Gewoon voor ze gaan zitten en vraagt dan wat aandacht.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Boris kan prima alleen gelaten worden. Gaat niet blaffen of vernielen. Hij kan los maar gaat ook probleemloos in een grote bench of buiten in een afgebakend terrein.

Gedrag in de auto:

Autorijden is geen probleem. Is nieuwsgierig. Heeft soms even een zetje of koekje nodig om in de auto te komen.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen en wandelen. Boris vindt het leuk om met je bezig te zijn, is leergierig en vindt het dan ook leuk om nieuwe dingen te leren.

Waar de hond moeite mee heeft:

Boris heeft baknijd en heeft er dus moeite mee als hij gestoord wordt bij het eten.

Categorie: Herplaatst
Nog op zoek: Herplaatst.
Woonplaats eigenaar: Friesland, Triemen
Reden van herplaatsing: Wij hebben Boris nu twee jaar. De vorige eigenaar had een kind dat allergisch was voor honden. Vanwege het onvoorspelbare gedrag van Boris jegens andere honden is het volgens de door ons ingeschakelde hondengedragskundige niet verantwoord om Boris te houden bij andere honden en kinderen. Aangezien wij én een andere hond én een kind hebben is het beter dat Boris een ander fijn plekje krijgt zonder andere honden en zonder kinderen.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Boris (Herplaatst)
Ras: Golden retriever
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 05-01-2015
Laatste inenting: 09-04-2015
Kan met honden: Nee
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja

Location