Barack (Herplaatst)

Herplaatst

Gedrag in huis:

Barack is in huis een rustige en gehoorzame hond. Ze is heel makkelijk en luistert goed. Ze is altijd vrolijk en je hoeft maar naar haar te kijken en ze zal gaan kwispelen. Ook met kinderen gaat het goed. Kinderen kunnen leuk met haar spelen. Ook met eten heeft ze geen problemen.
Bij ons mag Barack op de bank liggen. Als we haar er vanaf willen hebben hoeven we maar één woord te zeggen en dan springt ze er gehoorzaam vanaf.
Ze is in huis niet echt waaks. Ze is heel blij naar mensen toe. Dat we een grote sterkte hond hebben zal niemand ontgaan.

Gedrag buiten huis:

Zelf hebben wij een grote tuin waar Barack lekker kan gaan liggen. Wel lopen wij altijd 4x per dag met haar buiten.

Gedrag aan de lijn:

Over het algemeen loopt Barack goed mee aan de lijn. Wel is ze erg sterk en ze kan soms onstuimig reageren op andere honden. Wij zijn een stel van rond de 70 en kunnen zo'n sterke hond niet goed meer de baas. Ze loopt keurig aan de lijn, maar een confrontatie met een andere stoere hond is lastig.
Barack kan overal mee naar toe, maar de onverwachte dingen b.v. een kat of een haas, daar moeten we op bedacht zijn.

Gedrag tijdens het los lopen:

Loopt hier alleen eigenlijk alleen los in omheinde tuin. Soms slipt ze ongemerkt door het hek, dan is het even wachten en staat weer voor de deur. In principe kan ze op het strand en in het bos los lopen, houdt je goed in de gaten en bij het terug roepen staat ze voor je.

Gedrag naar andere honden:

Zoals hierboven vermeldt kan Barack wat onstuimig reageren op andere honden buiten huis.
Barack is bij ons opgegroeid met een Friese stabij. Het zijn beide teefjes en het gaat goed.
Wanneer andere mensen op bezoek komen met andere honden dan is het belangrijk dit rustig te begeleiden. Wanneer ze de andere hond eenmaal accepteert is er geen enkel bezwaar meer.

Gedrag naar katten:

Zelf hebben wij geen katten. Buiten wil ze er het liefst achter aan gaan en blaft dan, dit is niet van hele lange duur. Ik twijfel of ze bij katten zou kunnen.

Gedrag naar kinderen:

Barack is dol op kinderen van alle leeftijden. Zelfs een baby kan ze met aandacht bekijken. Ze is enthousiast en nieuwsgierig.
Kinderen kunnen haar alleen niet uitlaten, hiervoor is ze veel te sterk.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bezoek komt bij ons eerst in de kamer en negeert de hond, daarna mag geaaid worden en vindt dat heerlijk. Ze is altijd heel enthousiast en wil graag aandacht.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Kijkt wat sip maar laat het gelaten toe en heeft daar vrede mee. Barack en Siète (de Friese Stabij) slapen in de kamer als ze alleen thuis zijn. Er wordt niets bevuild of gesloopt. Ze kunnen ook overdag uren alleen zijn en worden door ons beloont met een brokje "goed opgepast".

Gedrag in de auto:

Super geen enkel probleem. Nooit misselijk! Ze vinden het heerlijk om mee te gaan in de auto, ze gaan ook mee met de caravan en de boot op vakantie. Ze zitten samen achterin de auto, los, geen probleem.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Buiten lopen en zijn speurneus het werk laten doen, de jachthond puur sang.
Barack wil graag bij ons zijn, ondanks ons grote huis zitten de honden altijd bij ons in de buurt en zij adoreert ons en is heel aanhankelijk en lief. Kruipt soms met de grote poten over je benen als we zitten en wil even geaaid worden, heerlijk.
Ze krijgen veel aandacht Barack houdt het koken in de keuken goed in de gaten, er zal eens wat vallen! Eten is een feestje.

Waar de hond moeite mee heeft:

Geen idee.

 

Categorie: Herplaatst
Nog op zoek: Herplaatst.
Woonplaats eigenaar: Gelderland, Zevenaar
Reden van herplaatsing: Ik ben ruim 71 en heb niet meer de kracht om de hond goed onder controle te houden, wil graag naar andere honden toe.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Barack (Herplaatst)
Ras: Duitse staande
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 16-08-2008
Laatste inenting: 16-07-2015
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Nee
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje

Location