Joep (Herplaatst)

** U bent op een verouderde pagina terechtgekomen. Klik hier voor de actuele website **

Herplaatst

Gedrag in huis:

Rustige hond die gezellig aanwezig is. Vraagt om aandacht als hij wil spelen.

Gedrag buiten huis:

Hij struint graag door de tuin, graaft soms stiekem een kuil, wat natuurlijk niet mag. Is blij als hij een van onze katten ziet en hoopt dat ze met hem gaan spelen.

Gedrag aan de lijn:

Aan de lijn loopt Joep rustig mee. Hij kan vaak treuzelen en aan elk grassprietje even ruiken. Ook even zitten en rustig om hem heen kijken vindt hij leuk om te doen. Natuurlijk is hij soms enthousiast en wil dan graag ergens heen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Loslopen gaat goed, we nemen dan brokjes mee, om te leren dat "hier" een leuk woord is en bij de baas komen beloond wordt met een brokje.

Gedrag naar andere honden:

Hij is blij om een bekende hond tegen te komen, vreemde honden zal hij eerst rustig benaderen of toch maar even omheen lopen. Hij kijkt vaak eerst de kat even uit de boom.

Gedrag naar katten:

Wij hebben 2 katten, die hij vaak iets te enthousiast begroet. De katten vinden dat iets minder. Het laatste rondje echter lopen onze twee katten met Joep mee en vindt Joep het fijn als ze voor hem lopen, zodat hij weet dat iedereen weer thuiskomt.

Gedrag naar kinderen:

Joep is gek van kleine kinderen. Hij wil er enthousiast naar toe. Vaak moet je hem dan even bij je houden, zodat hij het kind niet te enthousiast begroet.

Gedrag naar onbekende mensen:

Iedereen vindt Joep leuk en gaat enthousiast naar mensen toe. Vindt het heerlijk om aandacht te krijgen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Voordat Joep alleen moet zijn gaat hij altijd eerst uit zodat hij daarna in zijn mand een tukkie kan doen. Verder gaat het prima om hem alleen te laten.

Gedrag in de auto:

In de auto is Joep soms nog wagenziek. Het gaat steeds beter, maar prettig vindt Joep het nog niet in de auto. Dit komt omdat hij daar nare herinneringen aan heeft. (misselijkheid) Dit zal verder getraind moeten worden.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Joep is een echte zwemmer. Hij kan makkelijk een kwartier "baantjes" trekken. 

Waar de hond moeite mee heeft:

Joep heeft soms moeite met nieuwe vreemde dingen, hij kan bang zijn van onverwachte dingen op straat. Je moet hem dan echt overtuigen dat het goed is en langs iets lopen. Joep leunt dan echt op zijn baas en zoekt bevestiging.

Categorie: Herplaatst
Nog op zoek: Herplaatst.
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Bodegraven
Reden van herplaatsing: Helaas gaan mijn vrouw en ik scheiden. Het doet mij en mijn kinderen pijn om afscheid te moeten nemen van Joep. Het is een echte gezinshond. Echter lukt het ons niet om naast een fulltimebaan/studie een hond te onderhouden. Joep verdient dit ook niet en heeft gewoon de aandacht nodig die hij verdient.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Nee
Naam: Joep (Herplaatst)
Ras: Friese stabij x Border collie
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 05-02-2017
Laatste inenting: 22-05-2017
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met kinderen: Ja, met alle leeftijden
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Beetje

Location