Birk

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Hij vindt het prima om op zijn kussen te liggen maar zoekt ook graag ons gezelschap. Hij is thuis goed te benaderen door bekenden. Hij loopt meteen op onbekende bezoekers af om te onderzoeken wie dat zijn.
Hij blijft rustig liggen als ik naar boven ga. Als ik de tuin in ga, springt hij altijd op omdat er wel eens een snackje uit de schuur komt. Verder vindt hij het heerlijk om in het zonnetje in de tuin te liggen.

Gedrag buiten huis:

Buiten is hij wat meer alert, hij houdt mij in de gaten. Hij vindt het heerlijk om een beetje te snuffelen en te struinen.
Als we met een andere hond (of honden) lopen, is hij relaxt en hij kopieert dan het gedrag van de andere hond.

Gedrag aan de lijn:

Hij loopt over het algemeen netjes naast je, maar vindt soms spannend als er een fiets dicht langs ons passeert.

Gedrag tijdens het loslopen:

Hij loopt elke dag los bij ons in de buurt. Verder ook regelmatig in een hondenuitlaatgebied iets verder weg. Hij kan enthousiast op hardlopers aflopen, sommigen vinden dat oké, maar dat is niet altijd het geval. Het is een goeie lobbes maar vanwege zijn maat schrikken mensen wel eens.

Gedrag naar andere honden:

Als beide honden los lopen, dan is het oké; als Birk aan de lijn is, wil hij heel graag naar de andere hond en hij gaat dan trekken. Wij krijgen wel eens honden op bezoek, dat gaat goed. Hij gaat ook met de hondenuitlaatservice mee en dat vindt hij heel leuk.

Gedrag naar katten:

Katten zijn geen success.

Gedrag naar kinderen:

Er komen regelmatig vrienden van de kinderen langs, dat gaat goed. Zowel de hond als het bezoek zijn nu aan elkaar gewend. Gezien zijn maat gebeurt het niet vaak dat kinderen op hem afstappen. Als dat gebeurt, vindt hij het wel reuze interessant. Als ze rustig blijven staan en hij ze zelf kan benaderen, vindt hij het ok.

Gedrag naar onbekende mensen:

Meestal negeert hij ze, maar soms wil hij er naar toe.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Hij kan een paar uur alleen zijn, hij gaat dan liggen slapen op zijn kussen. Hij gaat niet blaffen als de buurhond blaft; hij blaft soms wel als er een blaffende hond op straat langs loopt.

Gedrag in de auto:

Auto rijden is ok want dan gaan we leuke dingen doen. Hij gaat ook met de hondenuitlaatservice mee en daar stapt hij ook enthousiast in. Hij zit in de bak en kijkt enthousiast rond. Vaak zwaaien anderen naar ons omdat ze het zo leuk vinden.
Als de rit meer dan een uur duurt, gaat hij liggen om uit te rusten. Hij gaat 4 - 5 keer per week met de auto voor een wandeling.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Samen met een speeltje spelen, lekker kroelen, dan knort hij van plezier. Hij krijgt regelmatig een kluif want dat vindt hij lekker. We lopen ook regelmatig met een aantal andere honden uit de wijk en dat vindt hij altijd heel leuk. Hij vindt het heerlijk om op een grasveld in t zonnetje te liggen.

Waar de hond moeite mee heeft:

Met de postbode en als er fietsers dicht langs de auto rijden.

Extra informatie:
Royal Canin anallergenic ivm allergie voor rund, varken etc.
Birk krijgt om de dag prednison en heeft hierdoor geen last meer van huidproblemen. De kosten hiervoor zijn EUR 20 per maand.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 08-03-2019
Woonplaats eigenaar: De eigenaar heeft aangegeven de woonplaats privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Birk
Ras: Bordeaux dog x Rottweiler
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Ja
Geboortedatum: 10-03-2015
Laatste inenting: 20-04-2018
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja