Bobbie (Gereserveerd)

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Bobbie is rustig in huis, zolang het baasje ook thuis is (in dezelfde of een andere ruimte). Hij speelt zelf af en toe wat en gaat lekker slapen. Hij is wel graag bij je in de buurt. Tijdens een korte herplaatsing van 3 weken is Bobbies stress sterk verhoogd waardoor hij in de nieuwe situatie vaak schrok en blafte naar zowel de mannelijke bewoners als de vogels buiten.

Gedrag buiten huis:

Buiten heeft Bobbie een hoop energie en vindt hij het heerlijk om lange stukken te wandelen en te rennen. Wanneer hij in het bos loopt is het een ontspannen hond die lekker zijn eigen gang gaat maar je wel in de gaten houdt. In de woonwijk of stad is hij als hij ontspannen is erg nieuwsgierig en onderzoekend. Wanneer hij gespannen is vindt hij veel dingen eng en blaft hij.

Gedrag aan de lijn:

Bobbie trekt nog aan de lijn. Hij weet het wel want hij heeft het geleerd maar hij vindt het nog lastig om langer vol te houden of als hij in een nieuwe omgeving is. Aan de lijn is hij vaker gespannen en kan daardoor uitvallen tegen mensen, joggers en fietsers. Hij is dan wel makkelijk af te leiden met een brokje.

Gedrag tijdens het loslopen:

Loslopen vindt Bobbie fijn en hij luistert over het algemeen ook goed. Hij komt terug (soms met wat meer moeite, het blijft een border) en hij wacht wanneer je dat vraagt. Wanneer er een konijn of kat o.i.d. in de buurt is komt Bobbies jachtinstinct omhoog en gaat hij erachteraan. Wanneer hij gespannen kan hij reageren op joggers en fietsers maar over het algemeen heeft hij hier los geen last van.

Gedrag naar andere honden:

Wanneer Bobbie los loopt zijn onbekende honden over het algemeen geen probleem, als hij ze niets vindt loopt hij er met een boog omheen. Hij vindt naar honden toelopen soms een beetje spannend, totdat hij dichtbij is. Hij speelt graag met honden en is erg nieuwsgierig. Hij kent de onderlinge regels van honden goed. Aan de lijn kan hij wel bang zijn voor andere honden en dan gaat hij trekken en hard blaffen.
* Voor Bobbie zoeken we allereerst een adres waar geen andere honden aanwezig zijn.

Gedrag naar katten:

Bobbie reageert sterk op katten. In huis wordt hij er erg zenuwachtig van en gaat hij hard naar ze blaffen, buitenshuis gaat hij achter ze aan.

Gedrag naar kinderen:

Bobbie wordt nog zenuwachtig van kinderen die rennen en gillen. In eerste instantie negeert hij ze maar op een gegeven moment gaat hij blaffen. Bij kinderen moet hij dus in de gaten gehouden worden. Daarom zoeken we een huis voor hem waar geen kinderen onder de 15 jaar wonen. Wanneer kinderen rustig in het bos of op straat lopen is er niets aan de hand en loopt Bobbie er omheen en negeert hij ze. Als ze hard aan het spelen zijn of rennen en geluid maken dan is het slim op Bobbie even aan te lijnen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Nieuwe mensen in huis is geen probleem. Bobbie komt even snuffelen maar geeft mensen vaak verder weinig aandacht en gaat lekker zijn eigen gang. Onbekende mensen buiten de deur en soms voor de deur vindt hij lastig. Dan gaat hij erg blaffen. Hij heeft dit vooral bij mannen die wat groter/stoerder zijn (werklui, postbodes, mannen met capuchons, etc.).

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Bobbie heeft al sinds zijn puppytijd last van verlatingsangst. Zodra hij doorheeft dat mensen weggaan, schiet hij in een soort paniekstand. Dit uit zich in huilen en blaffen. Gezien zijn verlatingsangst is het belangrijk dat er altijd iemand aanwezig is. Ik ben hiervoor ook bij een gedragstherapeute geweest. De gedragstherapeute heeft aangegeven dat de nieuwe eigenaren kosteloos telefonisch contact met haar mogen opnemen als ze vragen hebben over het plan of Bobbie zijn gedrag.

Gedrag in de auto:

Autorijden vindt Bobbie prima.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Bobbie is een echte waterrat en je doet hem geen groter plezier dan stokken in het water gooien waar hij vervolgens achteraan kan springen. Rennen en achter ballen en stokken aan vindt hij heerlijk. Daarnaast houdt hij van knuffelen en lekker in je buurt liggen, wanneer hij ontspannen is. Hij houdt erg van speur- en hersenwerk.

Waar de hond moeite mee heeft:

Bobbie is een onzeker en angstig hondje. Samen met de gedragsdeskundige is geconcludeerd dat dit gedrag is gestart met de verlatingsangst en dat zijn stress vanuit daar verder is opgebouwd. Het blaffen naar mensen is ontstaan toen Bobbie 1,5 jaar was (bij de laatste angstfase) en de hoop is dus dat wanneer Bobbie de juiste ondersteuning krijgt voor zijn verlatingsangst dat de andere problemen daardoor ook minder zullen worden.
Bobbie krijgt op het moment Clomicalm om hem te helpen met zijn (verlatings)angst. Hier mag nooit zomaar mee gestopt worden maar moet altijd in overleg met een dierenarts. Bobbie is recentelijk door zowel de dierenarts als de hondenosteopaat nagekeken en is fysiek volledig gezond.
Bobbie is vanaf puppy verzekerd bij Reaal Dier en Zorg. Eventueel zou deze verzekering overgenomen kunnen worden.

Nog op zoek: Op 24-02-2019 gaat Bobbie naar zijn nieuwe adres.
Woonplaats eigenaar: Zuid-Holland, Rotterdam
Reden van herplaatsing: De eigenaar heeft aangegeven de reden van herplaatsing privé te willen houden totdat er serieus geïnteresseerden zijn. De mensen die in het systeem staan kunnen deze informatie wel zien.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Bobbie
Ras: Border Terriër
Geslacht: Reu
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 18-03-2017
Laatste inenting: 27-02-2018
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: Nee
Kan alleen zijn: Nee
Kan in de auto: Ja
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Ja, zowel met als zonder lift
Zindelijk: Ja
Waaks: Nee