Macska

Het eerste contact met geïnteresseerden verloopt via HHIN.
In de werkwijze op de site kunt u meer informatie vinden hoe dit in zijn werking gaat.

Gedrag in huis:

Zodra je binnenkomt staat ze al kwispelend op je te wachten met haar bot/speeltje. Mas is een lieve nieuwsgierige hond die graag komt kijken wat je doet. Ze loopt graag met je mee met haar bot of doek en als je gaat zitten op de bank komt ze bij je liggen om lekker te knuffelen. Ze is enthousiast, waaks maar niet agressief. Ze kan los in huis en heeft ook geen sloop gedrag alleen naar haar eigen speeltjes. Als Macska niet genoeg beweging krijgt kan ze gefrustreerd raken omdat ze veel energie heeft.

Gedrag buiten huis:

Ze gaat graag met je mee naar buiten voor een lekkere wandeling. In een afgesloten tuin kan ze ook lekker los om te ravotten. Ze is ook in de tuin erg waaks maar niet agressief. Is soms iets te over enthousiast voor andere honden wat soms kan afschrikken.

Gedrag aan de lijn:

Macska vertoont geen echt trek gedrag. Als ze aan de lijn loopt en ze ziet een andere hond dan kan ze fanatiek (niet op een agressieve manier) reageren omdat ze dan graag wil spelen.

Gedrag tijdens het loslopen:

Als ze losloopt in de tuin rent ze graag en is op zoek naar takken en of haar speeltjes. Ze is graag met ballen en takken buiten aan het spelen. Buiten de tuin heeft ze weinig tot geen ervaring met loslopen er is hier geen mogelijkheid voor.

Gedrag naar andere honden:

Binnen in huis heeft ze weinig tot geen ervaring met andere honden maar voornamelijk wil ze spelen. Buitenshuis wil ze graag andere honden leren kennen maar kan soms iets te enthousiast reageren.
Op kleinere honden reageert ze minder goed, dit komt doordat ze is gebeten door een kleinere hond en heeft daar een trauma aan.

Gedrag naar katten:

Binnenshuis heeft ze geen ervaring met katten. Buiten wil ze graag haar tuin beschermen en ondanks dat ze niks doet naar katten zijn ze wel bang van haar.

Gedrag naar kinderen:

Vanaf pup of aan is ze al in aanraking geweest met kleine kinderen van baby tot aan kinderen van alle leeftijden. Binnen loopt ze ook graag met kinderen mee en als ze gaan rond rennen rent ze mee. Ze heeft wel een plek nodig waar ze ook haar rust kan pakken. Buiten met onbekende kinderen wil ze graag spelen en knuffelen, alleen vanwege haar lompe gedrag kan ze soms iets te graag willen.

Gedrag naar onbekende mensen:

Bij binnenkomst is het het beste om haar eerst te negeren zodat ze even aan de mensen kan wennen en mensen aan haar maar ze heeft graag de aandacht en is gek op kroelen ook met onbekende mensen.

Gedrag wanneer de hond alleen gelaten wordt:

Ze kan heel goed alleen zijn, ze piept en blaft niet en gaat ook niet zitten janken. Zolang ze haar bot en speeltjes heeft verveeld ze zich niet snel. Ze heeft ook een bench alleen die wordt gebruikt als veilige plek voor haar en word buiten dat niet gebruikt.

Gedrag in de auto:

Ze is heel erg wagenziek en raakt heel erg gespannen en gaat overgeven. Ze wil het liefst niet eens in de buurt kan van een openstaand autoportier.

Wat de hond leuk vindt om te doen:

Spelen, ravotten en knuffelen.

Waar de hond moeite mee heeft:

Mas is een routine hond en is gehecht aan dit.
bijvoorbeeld met het laatste rondje leg ik een koekje klaar en als we terug zijn krijgt ze haar koekje en loopt ze in haar bench om daar haar koekje te eten en te gaan slapen.

Nog op zoek: Laatste bevestiging was op 12-04-2019
Woonplaats eigenaar: Utrecht, Meerkerk
Reden van herplaatsing: Na het beëindigen van mijn relatie, woont ze nu 5 jaar bij mij. Door verandering van mijn werk (noodgedewongen) is het moeilijk om Macska haar de benodigde aandacht te geven, hoe graag ik ook wil. Daarom heb ik, met enorme pijn, moeten besluiten om Macska een betere mand te gunnen. bij mensen die haar wel de aandacht kunnen geven die ze verdient.
Vergoeding: Alleen zichtbaar voor de mensen die in het systeem staan geregistreerd bij HHIN.
Paspoort aanwezig: Ja
Foto paspoort ontvangen: Ja
Gechipt: Ja
Chip staat goed geregistreerd: Ja
Naam: Macska
Ras: Amerikaanse Stafford
Geslacht: Teef
Gecastreerd / Gesteriliseerd: Nee
Geboortedatum: 16-03-2013
Laatste inenting: 2014
Kan met honden: Sommige
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen: Vanaf 8 jaar
Kan alleen zijn: Ja
Kan in de auto: Nee
Kan los lopen: Ja
Kan in een flat: Nee
Zindelijk: Ja
Waaks: Ja